72 uur wonen in ZorgSaam Vremdieke

01 september 2016
Wonen & Zorg
Vremdieke

Heiba Targhi Bakkali, correspondent van De Correspondent, doet een halfjaar onderzoek naar oud worden. Om een goed beeld te krijgen, wil ze het ouder worden ook echt beleven. Dit deed ze door in de huid te kruipen van een oudere met een zorgbehoefte. ZorgSaam Vremdieke in Hoek nodigde de 32-jarige Heiba uit om haar 72 uur op te laten nemen met de volgende diagnose: lichte vorm van alzheimer, herstellend van een halfzijdige verlamming aan de linkerkant, loopt moeilijk.

"Op je oude dag in een verpleeghuis wonen, hoe is dat? Om daarachter te komen laat ik mij opnemen in het Zeeuwse zorgcentrum Vremdieke. Dat de zorg in het zorgcentrum waar ik verblijf ogenschijnlijk in orde is, was te verwachten. Een huis waar veel zaken mislopen, zou wellicht niet kort van tevoren een journalist te logeren uitnodigen. Zorginstelling ZorgSaam, waar Vremdieke onder valt, heeft deze maand opnieuw een accreditatie ontvangen voor haar ouderenzorg." 

Lees het artikel

Benieuwd naar het gehele artikel? Klik dan hier. Let op: via deze link kom je op de website van de Correspondent. U ziet dan eerst een scherm om je e-mailadres in te voeren. Klik op het kruisje om het artikel te lezen). 

Heiba wordt geholpen door verzorgende Tannie.