In het ziekenhuis

Animatievideo

Bekijk hier onze animatie met belangrijke informatie rondom uw afspraak in het ziekenhuis.

Opstarten reguliere zorg

ZorgSaam Ziekenhuis start de gewone zorg stap voor stap weer op. Dat gebeurt op een veilige manier, ook al omdat het aantal corona-patiënten bij ZorgSaam en in de regio steeds verder afneemt. Om die reden zijn we begonnen met het heropstarten van onze poliklinische spreekuren. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd over hun afspraak. Zij die niet gebeld worden, moeten dus niet zelf bellen. Heeft u een afspraak, onderzoek of behandeling in het ziekenhuis? Bereid u dan wel goed voor. Bekijk hiervoor de instructiekaart:

 

Uitvraag naar uw gezondheid

Vanwege de veiligheid en de zorgvuldigheid vragen we op meerdere momenten naar uw gezondheid, bijvoorbeeld telefonisch tijdens het maken van een afspraak en bij binnenkomst in het ziekenhuis. Dit om na te gaan of u geen klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus.   

Begeleiding bij polikliniekbezoek

Uitgangspunt is dat de patiënt (18 jaar of ouder) zonder begeleiding naar de polikliniekafspraak komt. De behandelend arts kan in overleg met de patiënt een uitzondering maken. Dit wordt dan vooraf besproken, bijvoorbeeld telefonisch tijdens het maken van een afspraak. Een begeleider kan mee, mits hij/zij niet tot de risicogroep behoort en geen klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. 

Vanuit het Geboortecentrum

Vanaf maandag 11 mei zijn de partners weer welkom bij de echo's (uitgevoerd door de verloskundigen). Dit zijn de termijnecho, de 20-weken echo en eventueel geplande groei-echo's bij de verloskundige. Bij de reguliere controles en bij de afspraken met de gynaecoloog is het nog niet mogelijk om met partner te komen. Verder worden er, tot nader bericht, nog geen pretecho's uitgevoerd. Het is op dit moment ook niet mogelijk om hier een afspraak voor te maken. Deze maatregelen zijn genomen om binnen de muren van het ziekenhuis de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.

Op afspraak: bloedprikken en radiologie

Bloedafname en radiologie in onze ziekenhuizen (Oostburg, Terneuzen en Hulst) zijn alleen nog mogelijk op afspraak. Op die manier beperken we het aantal patiënten per uur in de wachtkamer. 

Bloedprikken

  • Lees hier alle informatie.

Radiologie

  • Moet u een röntgenfoto, mri of echo laten maken? Dan kunt u hiervoor een afspraak maken via tel: 0115-688433, bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur. 

Geplande, niet urgente operaties

Een deel van de geplande, niet urgente operaties wordt in ieder geval tot nader order afgezegd. Alle medisch urgente operaties gaan wél door. Dit zijn spoedoperaties en behandelingen waarbij uitstel een negatief gevolg zou kunnen hebben op de verwachte uitkomst van de behandeling. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd wanneer hun ingreep wordt afgezegd. Patiënten die geen bericht krijgen, kunnen er op rekenen dat de operatie of behandeling doorgaat. Zij die niet gebeld worden, moeten dus niet zelf bellen.

Bezoek is weer toegestaan

Met ingang van maandag 18 mei 2020 kunnen patiënten van ZorgSaam Ziekenhuis weer bezoek ontvangen. Klik hier voor meer informatie. 

Veiligheid voorop

Het ziekenhuis is veilig. Help mee om het veilig te houden. Volg de aanwijzingen van de medewerkers en de informatie op de borden. In het ziekenhuis nemen we diverse voorzorgmaatregelen om veilig te werken. Zo zijn er o.a. wanden geplaatst in de wachtkamers. Ook vragen we de patiënten om zo min mogelijk heen en weer te lopen en zo veel mogelijk op de kamer te blijven.