Nedap Ons heeft een webpagina aangemaakt  met de status van een aantal verbeterpunten

Verbeterpunten die nu de aandacht hebben van Nedap:

 • Documenten: Achteraf labels toevoegen in de dropdown is niet mogelijk
 • Beheer: De Terug-knoppen navigeren naar verkeerde plekken.
 • Fiatteren: De terug-knop in het fiatteerscherm: Deze leidt naar het algemene scherm om weekkaarten van medewerkers te bekijken.  
 • Cliëntpassen: Mogelijk maken dat cliëntpassen kunnen worden verwijderd of aangepast

De volgende dingen die door jullie aangedragen zijn, zijn reeds bekend bij Nedap en zijn ingepland om vóór 6 juni 2023 te worden verholpen:

 • Toevoegen ontbrekende functionaliteit: Scrolbalk – Ontbreekt op sommige schermen.
 • Weergave verbeteringen: Op kleine schermen en tablets schalen de nieuwe schermen niet goed mee, waardoor informatie of knoppen weg kunnen vallen.
 • Bugs:
  • Cliënt zoeken– Bij het zoeken naar cliënten wordt niet meer weergegeven hoeveel cliënten “in zorg”, op de “wachtlijst” of “uit zorg staan”.– Op kleinere schermen kunnen de gegevens van de zoekresultaten overlappend worden weergegeven.– Pictogrammen voor locatie, zorglegitimatie, zorgarrangement en actief zorgplan in cliëntzoekscherm zijn niet (altijd) zichtbaar.​​​​​​​​​​​​​
  • ​​​​​​​Documenten– Dropdownmenu voor labels ontbreekt wanneer het document gewijzigd wordt
   – Bij selectie is de regel niet meer uitklapbaar/inklapbaar

   – Er worden maximaal 10 labels weergegeven bij het toevoegen van een label aan een document, ook al zijn er meer labels geconfigureerd.

Vraag en antwoord vanuit Team Applicatiebeheer Thuis- en Ouderenzorg:

Externe zorgleverancier / Professioneel contact (zoals huisarts, apotheek, medisch specialist, leverancier hulpmiddelen etc.) koppelen in dossier cliënt

Gebruik de knop met het link/ketting-icoontje (deze staat links van de + knop) om bijvoorbeeld een apotheek te koppelen in het dossier van de cliënt. Gebruik s.v.p. NIET de + knop, want dan voeg je een compleet nieuw professioneel contact toe in het systeem. Dit is alleen nodig als je een professioneel contact helemaal niet kunt terugvinden via de link/ketting-knop.

​​​​​​​In Ons Administratie > Dashboard > Overdracht > kom je in een scherm waar de verticale schuifbalk ontbreekt.

De enige manier om hier doorheen te rollen is met het rolwieltje van de muis of via de pijltjestoetsen op het toetsenbord. Het probleem is bekend bij Nedap.

Het koppelen en ontkoppelen van zorgpassen lukt niet meer.

Voor nu is de werkwijze, vanuit het ECD van een cliënt: Ons Administratie > Cliëntnaam > Algemeen > Gekoppelde passen > knop met plusteken > nu verschijnt een scherm met de gebruikelijke opties rond zorgpassen. Het probleem is bekend bij Nedap.


Zodra je in Ons Dossier een cliënt zoekt op een achternaam die vaker voorkomt, kreeg je vroeger een serie icoontjes per gevonden achternaam waarmee je de afdeling kon aflezen waar de cliënt verblijft

Dat is voor Nedap een punt ter verbetering.

De laatstbezochte afdelingen zijn niet meer te zien. Wordt dit nog hersteld?

Dat is voor Nedap een punt ter verbetering.

In een aantal schermen zit een “Terug”-knop maar dan kom je weer in een beginscherm

Het probleem is bekend bij Nedap.

Het telefoonnummer van een cliënt is niet direct zichtbaar in het ECD

Dat klopt: het telefoonnummer is te vinden in Ons Dossier > links bovenin daar waar de naam, geboortedatum en Nedap Ons-cliëntnummer staat, daar zit ook een kleine knop “Info”: druk je daarop dan schuift een scherm uit met extra informatie, waaronder het telefoonnummer.

Waar vind ik binnen het ECD de knop om naar Medimo te kunnen gaan?

Ons Dossier > Overzicht > kopje Medicatie > MedimoVeel collega’s vinden dit onhandig en kost meer muisklikken, terwijl in de oude weergave de Medimo (en Zorgdomein)-knoppen in bijna alle onderdelen zichtbaar waren. Wij hebben dit gemeld bij de Nedap Support desk.

Hoe kan ik mezelf in de nieuwe weergave autoriseren voor toegang tot het ECD?

Deze optie heeft in de nieuwe weergave een andere plek gekregen: in welk scherm van Nedap Ons je ook zit: klik rechts bovenin op jouw pasfoto en je krijgt vijf menu’s in beeld. “Jezelf autoriseren” is de onderste optie.

Waarom deze grote verandering?

De navigatie en functionaliteit van Ons Administratie en Ons Dossier zijn momenteel sterk met elkaar verweven. Dit komt de workflow-ondersteuning voor gebruikers vaak niet ten goede. Vanuit het verenigen van de Ons Suite werkt Nedap (de leverancier) al geruime tijd toe naar het ontwikkelen van een Ons platform met een persoonlijk en op maat design voor elk type gebruiker. Een noodzakelijke stap in het verbeteren van de workflow-ondersteuning is het afsplitsen van Ons Administratie en Ons Dossier van elkaar.

Op de Themapagina van Nedap zie ik een datum van 4 april 2023. Waarom gaan wij eerder over?

Wij stappen over op maandag 13 maart 2023 om 12.00 uur: hiermee hebben we twee weken “reserve” tijd om onverwachte dingen te kunnen herstellen vóór we de datum hebben bereikt waarop Nedap de nieuwe weergave zelf landelijk als standaard instelt.

Ik wil de nieuwe weergave graag al vóór maandag 13 maart bekijken.

Dat kan via onze Nedap Ons-testomgeving, je kunt hier op inloggen met je gebruikelijke inloggegevens: https://zorgsaam-vernieuwd-staging.startmetons.nl/

Probleem met inloggen? Stuur ons een e-mail op beheernedapons@zzv.nl